Om mig

Hej, jeg er Simone

Jeg har trænet hund i over 11 år. Jeg er specialiseret indenfor lydighed på højt elite-og internationalt plan. Jeg har erfaringsbaseret viden både indenfor familie-hundetræning, brugshunde-træning, samt træning af tjenestehunde.  

Jeg har opnået diverse mesterskaber indenfor lydighed både med min selskabshund, en dalmatiner og mine brugshunde.  

Erfaringsmæssigt har jeg arbejdet med selskabshunde, som ikke har høje drifter eller særlig stor motivation for at arbejde. Hverken angående mad eller legetøj. Modsætningsvis har jeg arbejdet med meget højtkørende brugshunde, hvor stressniveauet har taget overhånd, og været en udfordring for hundeføreren.  

Jeg startede med at træne og konkurrere i DcH (Danmarks civile Hundeførerforening) med min dalmatiner. Mine to første hundetræner forsøgte at få træningen til at foregå med hårde metoder, med kvælerhalsbånd, afstraffelse mm., hvilket aldrig ville kunne fungere for en blød og sensitiv hund. Trænerne fortalte mig, jeg ikke ville kunne bruge min dalmatiner til noget, og jeg burde stoppe med at prøve med mine egne metoder. Jeg fandt en ny træner som baserede sin træning på positive metoder. Derefter opsøgte jeg metoder og erfaringer indenfor forskellige grene af hundesporten, for at kunne bruge og samle viden fra de forskellige sportsgrene, for at optimere min egen træning og viden. Kort fortalt opsøgte jeg træning og viden indenfor Canis klikkertræning, spor og eftersøgning i DcH og PH regi. DKK lydighedsprøver, samt rally lydighed. Forsvarsarbejde/bidearbejde både i schæferhundeklubben, Dansk Politihundeforening, K9prosport og IGP. 

Simone Holdensgaard

Hundetræner

Lidt mere om mig

Det er vigtigt for mig at oplyse, jeg ikke er uddannet hundetræner, da jeg sprang fra denne uddannelse i DcH regi, da det ikke var denne måde, jeg ville træne hund på. Jeg har erfaringsbaseret viden indenfor mange hundesportsgrene for at samle den bedste viden set fra alle perspektiver – ikke kun ét sted fra, og for ikke at blive snæversynet. Min overbevisning og erfaring viser, at man ikke behøver at have et papirformet diplom for at være en god hundetræner. De fleste tophundetrænere, som også selv leverer resultater på konkurrencepladserne, er ikke uddannet, men viden bygger på erfaringer med hunde fra praksis, som er langt mere brugbare, end dem man kan læse sig frem til i en bog. Jeg har undervist i lydighedshundetræning i 6 år både i Danmark, samt udlandet. Jeg deltager selv i lydighedskurser afholdt af internationale instruktører mindst 2 gange om året for at udvikle min viden indenfor lydighedstræning.  

Træningstilgang;

Min tilgang og metoder til hundetræning er meget unikke, og er ikke noget, du vil kunne finde andre steder. 

Hundetræning hos mig handler hovedsageligt om, at give dig redskaber til, hvordan du kan blive bedre til at træne din egen hund. Jeg hjælper dig til at optimere og forbedre dine færdigheder til at kunne træne din egen hund på bedst mulig vis. Træningen foregår altid på dine præmisser, og jeg tager udgangspunkt i dine ønsker, og behov. Uanset om det er grundfærdigheder, hvor hunden ikke kommer, når du kalder, eller om det er detaljearbejde, og/eller problemløsning fx med fri ved fod, så hjælper jeg dig med de udfordringer, du måtte opleve, som fylder, i din træning med din hund.  

Det er vigtigt for mig at understege, at jeg ikke viser dig, hvordan JEG kan træne din hund, da du netop ikke lærer, hvordan du selv kan træne din hund fremadrettet, når du står alene med træningen. Mange hundetrænere har tendens til at vise sig frem, og vise hvordan han/hun kan træne DIN hund. Det giver en kortvarigt wow-effekt, men lærer hundetræneren dig egentlig, hvordan du skal træne din hund, når du står på egne ben? Svaret er nej.  

Hos mig er mit fokus på, hvordan jeg giver dig de bedst mulige forudsætninger for, at du får en holdbar løsning til de problemer, du måtte opleve i træningen med din hund. Jeg giver dig redskaber, som du kan bruge langsigtet i din træning. Redskaber som passer til dig og din hund, og ikke generelle redskaber/træningsråd. Jeg har meget fokus på at tilrettelægge træningen ud fra din hunds behov og drifter. Dvs. jeg har øje for om din hund har brug for at blive løftet i sit engagement, attitude, om din hund er usikker, blød, eller om din hund er højtkørende, og muligvis en smule svær at styre.   

Jeg tager altid udgangspunkt i dit og din hunds nuværende niveau, og de problematikker, som du oplever, fylder i jeres træning sammen. Hundetræningen er baseret på positive træningsmetoder.  

Erfaring indenfor følgende

Danmarks civile Hundeførerforening – c-b-a-e klasserne.  

DKK lydighedsprøver – klasse 1-3 og eliteklassen.  

Klikkertræning. 

Forsvarsarbejde. 

IGP, schæferhundeklubben, Dansk Politihundeforening, Forsvaret.  

Titler i hunde-sporten

Flec, dalmatiner

Danmarksmester, Klubmester, Nordjyskmesterskab, Jyskmesterskab, Kredsmesterskab, Kommunemester i DcH. Det højeste pointgennemsnit i DcH c-klassen nogensinde. 
Udtagelse til Danmarksmesterskaber x 2 i DcH. 
Udtagelse til Danmarksmesterskaber x 2 i DKK lydighed. 

Exo, Border collie;

Danmarksmester i DKK lydighed. 
Udtagelse til Danmarksmesterskaber x 2 i DKK lydighed. 

Rayder, border collie

Danmarksmester x 2 i DKK lydighed.
Andenplads til Danmarksmesterskab x 1 i DKK lydighed. 
Tredjeplads til Danmarksmesterskab x 1 i DKK lydighed, eliteklassen. 
Udtagelse til Danmarksmesterskaber x 6 i DKK lydighed. 
Tredjeplads til international konkurrence i Tyskland i FCI lydighed.
Udtaget til landsholdet til Verdensmesterskabet i FCI lydighed (DKK lydighed) 2022.

Jagger, border collie

Danmarksmester x 1 i DKK lydighed. 
Udtagelse til Danmarksmesterskaber x 1 i DKK lydighed.

Egne hunde:

Flec

Jeg startede med at træne og konkurrere med en ’ikke arbejdsvillig’ dalmatiner. Hun gad hverken legetøj, mad eller social belønning. En hund som mistede fokus over ingenting, og ofte glemte diverse øvelser. Jeg fandt vejen til, hvordan man skulle træne Flec. Hun vandt alle mesterskaber i sin klasse, jeg blev den første hundefører, der stillede til DM i C-klassen med bringsel (eftersøgning uden halsgivning) og højeste pointgennemsnit nogensinde i c-klassen. Mine første trænere i DcH regi sagde til mig, jeg aldrig nogensinde ville kunne bruge Flec til lydighed. Heldigvis fik jeg en ny træner som troede på mig.. Og det gav pote. Det kræver kun én, der tror på dig. Lad mig være den ene som tror på dig.

Rayder

Rayder er en sensitiv og ikke miljøstærk hund. Man kan træne sig til rigtig meget, men man vil aldrig kunne træne en ’ikke miljøstærk hund’, til at blive en stærk hund iht. til miljø. Fx er jeg bange for mørke. Det vil jeg ikke kunne ’træne’ væk, men jeg kan lære at trykke på en kontakt for at tænde lyset. Det er nøjagtig den tilgang, jeg benyttede i min træning med Rayder. En anden udfordring med Rayder er, at han bliver stiv i sit arbejde. Samtidig med han har en ’ubrugelig’ form for stress. Med det mener jeg, at hans stress- tærskel er meget lav, og der ikke skal meget til, for at bringe ham ud af kurs…Trods hans udfordringer, konkurrerer han nu på eliteplan, og er udtaget landsholdet til Verdensmesterskabet i DKK lydighed 2022

Jagger

Meget højtkørende og driftig hund, som bliver høj på at løbe, og generelt bare ved at arbejde. Det første halvanden år blev brugt på at træne power og attitude. Det mangler han intet af nu! Nu mangler han, at kunne slå hjernen til. Efter et par løbeøvelser, er han kørt meget op, og har svært ved at falde ned. Han er en svær hun at nå ind til, når driften er så høj. Trods det, er han en energibombe og fantastisk på konkurrencebanen.

Indkøbskurv